Nieuws | Van deur naar deur als Hygiene Soldier voor schonere dorpen


05 / 04

Van deur naar deur als Hygiene Soldier voor schonere dorpen

door

Wat zijn HYSAN soldiers?

Dat zijn ambassadeurs van hygiene. In ieder waterproject leiden we deze Soldiers op. Ze zijn bewoners van het betreffende dorp, die zich hiervoor vrijwillig aanmelden. Zij worden de ogen en oren van een gemeenschap wat betreft hygiene en sanitaire voorzieningen. Valentine Manah, één van onze partners, verzorgt de opleiding en coaching van deze Soldiers. Hij leert ze het belang van hygiene, verschillende communicatietechnieken om gedragsveranderingen tot stand te krijgen en om mensen te mobiliseren.

 

HYSAN Soldiers

 

Wat doen HYSAN soldiers precies?

De Soldiers gaan van deur tot deur om te praten en om tips te geven over wat mensen kunnen veranderen in hun eigen leefomgeving wat hygiene betreft. Ze bekijken het toilet en geven tips voor onderhoud of denken mee over waar het beste een toilet kan worden gebouwd.

 

De Soldiers verzorgen daarnaast bewustwordingsbijeenkomsten in kerken, ze sluiten aan bij vrouwenbijeenkomsten of events voor jongeren. Zo bereiken ze op verschillende manieren de verschillende groepen bewoners van een dorp en verandert geleidelijk het gedrag. De Soldiers worden meer en meer gerespecteerd en zelfs uitgenodigd door mensen om bij hun thuis instructies te komen geven over hygiene en sanitair. Daarnaast worden dankzij de inzet van de HYSAN Soldiers nu regelmatig clean-up campagnes georganiseerd in de dorpen, waarbij alle bewoners helpen bij het schoonmaken van hun eigen omgeving.

 

HYSAN Soldiers

 

Mooi dat onze drijfveer in Kameroen uiteindelijk toch weer dezelfde is als in Nederland; we geven mensen de kans om hun talent te ontwikkelen en zich in te zetten om de wereld om hen heen een beetje mooier te maken. Die Soldiers; die gaan hun strijd wel winnen!

 


Reacties gesloten