Nieuws | De Afsluitrace #6: bloedstollende finish wordt samenzang


07 / 11

De Afsluitrace #6: bloedstollende finish wordt samenzang

door

Het bierpakket ging naar de enige deelnemer die geen alcohol drinkt, een dichte brug vlak voor de finish en de snelste vrouw op de Afsluitdijk ooit! Dit waren de ingrediënten voor de zesde editie van de enige echte wielerklassieker: De Afsluitrace.

 

Zondag 30 oktober begon wat grijs, maar langzaam kwam er een flauw zonnetje door de wolken. Met 57 deelnemers en een hoop vrijwilligers met een unieke inbreng van energie, tijd en veel liefde werd het een prachtige dag.

 

Afsluitrace #6 warming-up mascottes

Warming-up door 2 van onze mascottes
 
Na een vrijwel vlekkeloos verlopen start van de race, kwamen na een tijd van 1:41:48 de eerste deelnemers binnen. Maar niet nadat de eindsprint werd verhinderd doordat de brug vlak voor de finish openging en het eerste groepje fietsers beduusd voor de sluitende slagboom moest blijven wachten. De winnaars Marcel van Valen en Friso Wiersum besloten de eerste prijs te delen en zo werd de jury een zeer moeilijke beslissing uit handen genomen. De snelste vrouw deze dag was Marlies de Wispelaere, tevens de snelste vrouw op dit traject van alle edities!

 

Afsluitrace #6 wielrenners

Een paar van onze wielerhelden
 
De niet alcohol-drinkende Freek Ouwersloot kwam als laatste binnen en viel zo de eer te beurt het bierpakket van brouwerij Troost te winnen, bofkont. Speciale vermelding verdient de fiets waarop Freek de Afsluitdijk bedwong. Een fixie van vijftig jaar oud, die hij van zijn vader heeft overgenomen en oranje heeft gespoten. Prachtige details op de dijk, toch?

 

Afsluitrace #6 winnaars

De Winnaars!
 
Na de race stond er brood, bier en heerlijke soep klaar om de inwendige mens te versterken en was er een bijzondere vermelding voor Stijn en Justyna. Zij hebben elkaar tijdens een vorige editie van De Afsluitrace leren kennen en zijn onlangs op de huwelijksfiets gestapt. Naast mooie evenementen met een opbrengst voor waterprojecten, bloeit er op de Afsluitdijk dus ook nog liefde op!

 

Afsluitrace #6 borrel

Even bijkomen van de race
 
Met een uiteindelijke opbrengst van €8.519,83 zijn 57 mensen tussen het water voor schoon water gaan fietsen. Dit jaar gaat de opbrengst naar het waterproject in Small Ekombe.

 

Elk jaar gebeuren er weer mooie dingen op de dijk, dus zorg dat je er volgend jaar ook bij bent en zet zondag 29 oktober 2017 alvast in je agenda!

 

Afsluitrace #6 groepsfoto