Nieuws | De Koffie Connectie: Performics


22 / 04

De Koffie Connectie: Performics

door

We weten inmiddels wat meer over de koffiesector in Kameroen. Maar aan het andere uiteinde van de koffieketen in Nederland zit ook een verhaal. Het zijn onze koffie connecties die de koffie als dampend bakje serveren. Wie zijn zij en waar staan ze voor? Deze keer: onze online marketing gurus Lisa en Duncan van Performics, enthousiaste koffieafnemers en –drinkers van Koffie van LiveBuild.

 

Hoe drinken jullie je koffie het liefst?

 

Duncan: “Zwart en heel warm! Mijn eerste kop is trouwens met bruine suiker en room, thuis.”

 

Lisa: “Ik heb liever een sterke espresso met twee klontjes suiker.”

 

Wat doen jullie eigenlijk?

 

Lisa: “Wij helpen onze adverteerders om hun doelstellingen te halen door middel van kanalen zoals Google, Facebook, YouTube en Twitter. We richten ons ook op de verbetering van websites zodat de gebruikersvriendelijkheid omhoog gaat. Of iemand nou informatie zoekt of een bestelling willen plaatsen.”

 

Duncan: “Eigenlijk zorgen we ervoor dat mensen met zo min mogelijk handelingen terechtkomen waar ze moeten zijn.’

Lisa: ‘Wij werken op vrijwillige basis voor LiveBuild. Zo hebben we de website bekeken, de vindbaarheid daarvan, en naar evenementen waar LiveBuild op kan inhaken, zoals internationale koffiefestivals. Op die manier kun je je verhaal vertellen aan wie daarin geïnteresseerd is.”

 

Duncan: “Mensen zoeken tegenwoordig meer op duurzame koffie, dus daar zijn we ons ook op gaan richten voor LiveBuild. Dat levert aardig wat op. Veel concurrenten op het gebied van koffie produceren hun koffie niet duurzaam en kunnen daar dus ook niet op gevonden worden. Daar liggen voor LiveBuild kansen. Zo zijn we constant opzoek naar nieuwe invalshoeken zodat LiveBuild op plekken staat waar ze gevonden worden door mensen die geïnteresseerd zijn in het verhaal achter de koffie.”

 

Waarom hebben jullie voor Koffie van LiveBuild gekozen?

 

Lisa: “De koffie van kantoor is niet lekker, terwijl koffie zo belangrijk is voor de werksfeer. We hebben nu een jaar Koffie van LiveBuild en de smaak is goed! Iedereen vind het lekker en we doen er iets goed mee. Het scheelt ons ook een hoop geregel. En als het einde van de koffie in zicht komt dan stuur ik Tim gewoon een mailtje.”

 

Waar krijg je – behalve koffie – energie van?

 

Duncan: “Ik zeil heel graag in mijn vrije tijd. In mijn werk krijg ik energie van nieuwe dingen uitproberen. Als je hier een vraag stelt krijg je vier verschillende meningen van mensen die allemaal denken dat ze gelijk hebben, maar het ook echt ergens op baseren. Zo krijg je een hele leuke cultuur waarbij je elkaar naar een hoger niveau tilt zonder dat er een heel plan voor is. Die vrijheid is voor mij heel belangrijk om mijn werk goed te kunnen doen.”

 

Lisa: “Ik krijg energie van mijn werk, dat is echt een soort van uit de hand gelopen hobby. Ik vind het gaaf om een verhaal te vertellen en mensen te bereiken die het ook een gaaf verhaal vinden. Mensen die positief in het leven staan en denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. De diversiteit aan mensen vind ik heel mooi, daar krijg ik energie van.”

 

Duncan: “Nu ik er wat langer over nadenk; ik krijg ook energie van het feit dat ik soms advertenties schrijf die door miljoenen mensen gezien worden!”

 

Als jullie bedrijf een kopje koffie zou zijn, hoe zou die eruit zien en waarom?

 

Duncan: “Ik zou zeggen een Cortado; dat is een Spaans espressootje met een beetje melkschuim er bovenop. We werken hard maar er zit wel een speels laagje overheen.”

 

Lisa: “Daar ben ik het mee eens. Ik hoop dat we kunnen uitgroeien tot een soort karamel latte macchiato met speculaassprinkels, dat speelse en creatieve.”

 

Duncan: “Ik zou dan een beetje gek worden want ik heb wel dat harde nodig. Laten we het houden op een latte macchiato met een extra shot espresso.”

 

Lisa: “Dan doe ik zelf wel mijn eigen speculaassprinkels erover.”

 

Zou je een koffieselfie willen maken?

 

Koffieselfie Duncan en Lisa Performics de Koffie Connectie

 

 


comment