Nieuws | Met bitcoins een school bouwen


17 / 08

Met bitcoins een school bouwen

door

Nieuwe betaalmiddelen veroveren de wereld. Zo spelen bitcoins een grote rol in het online betalingsverkeer. Het Nederlands-Zweedse bedrijf Safello lanceert een donatiepagina waar je bitcoins kan doneren aan onze projecten. Met deze pagina wil Safello het voor de bitcoin community mogelijk maken om maatschappelijke impact te creëren. Safello test in de pilot fase hoe groot het bereik is en hoeveel bitcoins daadwerkelijk gedoneerd worden.

 

LiveBuild is samen met Safello initiatiefnemer van deze pilot. De verwachting is namelijk dat bitcoins in de toekomst een belangrijk betaalmiddel in Afrika kunnen worden.

 

Met de opbrengst realiseren we de renovatie van de school in Ntisaw. Een belangrijk project, aangezien onderwijs de sleutel is voor toegang tot innovaties zoals bitcoins. Door in te zetten op onderwijs, krijgen jongeren de kans zich nieuwe innovaties sneller eigen te maken. We hopen met deze campagne 25 BTC op te halen, omgerekend zo’n €10.000,00.

 

Benieuwd naar hoe dat dan werkt en waar je kan doneren? Dat lees je hier.  Forbes schreef hier een interessant artikel over.

 


comment