LiveBuild

Wij geloven dat iedereen de kracht heeft om het leven van zichzelf en anderen te verbeteren. Maar zonder een goede basis – zonder schoon drinkwater, zonder sanitaire voorzieningen en zonder te kunnen lezen en schrijven – is dit een bijna onmogelijke uitdaging.

En dat is waar wij om de hoek komen kijken. Samen met dorpen bouwen we aan de voorzieningen die nodig zijn voor mensen om hun volledig potentieel te bereiken en benutten.

 

Maar we bouwen niet “zomaar” toiletten, pijpleidingen en lokalen. We bouwen vertrouwen op zodat dorpsbewoners zich volledig durven te committeren, aan ons en aan elkaar. We bouwen de lokale kennis op zodat de dorpen weten hoe hun voorzieningen werken. We bouwen aan de capaciteiten van alle inwoners zodat de dorpen zelf hun voorzieningen kunnen onderhouden. En we ondersteunen dorpen om zich zo te organiseren dat zij hun voorzieningen volkomen onafhankelijk en zelfstandig kunnen beheren.

 

Ons ultieme doel? Dat de dorpen ons niet meer nodig hebben. Dat de dorpsbewoners kunnen voorzien in hun eigen basisbehoeften, zodat ook zij hun volle kracht kunnen benutten om het leven van zichzelf en dat van anderen te verbeteren.

 

LiveBuild is een kleine zeven jaar geleden opgericht door drie twintigers. Eerlijk communiceren naar mensen in Nederland over de complexiteit van het uitvoeren van projecten in Afrika, ongeacht het succes en falen van projecten, was daarvoor een belangrijke drijfveer.

 

Wij bereiken onze doelen door zowel in Nederland als in Kameroen heel nauw samen te werken met enthousiaste, gedreven mensen. In Nederland proberen we via allerlei events en acties met (veelal jonge) mensen op een ludieke manier zoveel mogelijk geld op te halen. Van een race over de Afsluitdijk tot een piratenschip op een festival, en van instore-concertjes in Utrechtse winkels tot een feest in de Tivoli.