LiveBuild

Over LiveBuild

LiveBuild is een ondernemende stichting opgericht in 2007. Wij geloven dat iedereen iets goed kan doen voor een ander door datgene te doen waar je goed in bent en waar je plezier uit haalt. Met een grote groep mensen werken wij zo aan concrete activiteiten en projecten om de wereld om ons heen te verbeteren.

 

We zijn actief in Nederland en Kameroen en houden ons bezig met:

We communiceren zo open en eerlijk mogelijk over ons werk in Nederland en Kameroen en over de complexiteit van ontwikkelingsprojecten in een ander land. Ook als we falen. Want van je fouten kun je leren.

 

LiveBuild vrijwilligers

 

LivEBuild in Kameroen

Emilia is onze full time medewerker in Kameroen. Zij vormt het hart van LiveBuild Kameroen. Daarnaast werkt Emilia direct samen met sterke en ervaren Kameroense partners en communities (dorpsgemeenschappen). We werken in het Engelstalige gedeelte van Kameroen (20% van Kameroen). Zo hebben we weinig last van taalbarrières. Wij kunnen hier bovendien als kleine organisatie effectief en veilig werken. Al onze projecten zijn in 1 dag te bereizen (buiten het regenseizoen!), waardoor onze lokale medewerker en partners de projecten vaak kunnen bezoeken.

 

Het waterbedrijf in Kake II

Waarom Kameroen en NEDERLAND?

Kameroen en Nederland zijn landen boordevol talent en energie. Wij zien volop kansen om zowel Kameroeners als Nederlanders te ondersteunen zich te ontwikkelen en zo hun dromen te verwezenlijken. De oprichters van LiveBuild komen uit Nederland, dus die keuze was vrij voor de hand liggend.

 

We richten ons sinds onze oprichting naast Nederland – na enige kortstondige uitstapjes in Ghana en Oekraïne – bewust op één land. Zo leerden – en leren – we de cultuur zeer goed kennen, bouwden we inmiddels een netwerk op van sterke en betrouwbare lokale partners en kunnen we onze beperkte middelen gericht inzetten. Wij denken zo meer impact te creëren.

 

KakeII heeft water (4)

Wat is Kameroen voor een land?

Kameroen is een authentiek land met prachtige, vriendelijke mensen. Verrassend genoeg heeft de toerist Kameroen nog nauwelijks ontdekt. De bijnaam van Kameroen is ‘Little Africa’, omdat het land alle aspecten van het continent Afrika in zich verenigt: Natuur (van woestijn tot regenwoud), cultuur (200 verschillende stammen, elk met eigen taal) en geschiedenis (zoals diverse Europese overheersers). Het land telt ruim 20 miljoen inwoners en is qua oppervlakte vergelijkbaar met Spanje. Door onrust in buurlanden als Nigeria en de Centraal Afrikaanse Republiek en spill-overs in de noordelijke grensregio, is Kameroen af en toe negatief in het nieuws. Kameroen zelf is echter een stabiel en veilig land, waar wij al vele jaren met plezier wonen, werken en reizen. We kunnen uiteraard uren over dit fascinerende land vertellen, maar een blik op Wikipedia werkt ook erg verhelderend.

 

7419285854_e1eb45349c_o