Kameroen

Waarom werken wij in Kameroen?

Kameroen is een land waar nog heel veel moet gebeuren. Zo hebben de meeste kinderen geen toegang tot (kwalitatief goed) onderwijs of schoon drinkwater. We richten ons naast Nederland bewust op één land. Als je de cultuur en behoeftes leert kennen, een netwerk opbouwt van betrouwbare lokale partners, en je middelen gericht inzet kun je meer impact creëren. We hebben een band opgebouwd met dit prachtige land en haar mensen.

 

6455335221_2c33c54e60

 

We werken in het gemarginaliseerde Engelstalige gedeelte van Kameroen (20% van Kameroen). Zo ondersteunen wij het gedeelte in Kameroen waar de overheid de minste aandacht voor heeft en hebben we weinig last van taalbarrières. Wij kunnen hier bovendien als kleine organisatie effectief en veilig werken. Al onze projecten zijn in 1 dag te bereizen (buiten het regenseizoen!), waardoor onze programma coördinator de projecten vaak kan bezoeken.

Met Wie werken we samen?

In Kameroen werken we direct samen met lokale NGO’s (non gouvernmentele organisaties) en lokale communities (dorpsgemeenschappen). We stemmen onze acties en projecten af met de overheid, maar vermijden bewust samenwerking met deze overheid. Door de hevige corruptie in Kameroen richten wij ons liever op de mensen die wel willen, dan op de mensen die niet willen.

 

Wat is Kameroen voor een land?

Kameroen is een land met veel contrasten. Het wordt ‘little Africa’ genoemd, omdat het land alle aspecten van Afrika in zich verenigt. Zowel qua natuur (van woestijn tot regenwoud), qua culturele diversiteit (200 verschillende tribes, elk met eigen taal) en qua geschiedenis (zoals diverse Europese overheersers). Het land telt ongeveer 20 miljoen inwoners en is qua oppervlakte vergelijkbaar met een land als Spanje. We kunnen uiteraard uren over dit fascinerende land vertellen, maar een blik op Wikipedia werkt ook erg verhelderend.

 

6707014237_434e67e543