Kameroen en Nederland

Waarom werken wij in Kameroen en NEDERLAND?

Kameroen en Nederland zijn landen boordevol talent en energie. Wij zien volop kansen om zowel Kameroeners als Nederlanders te ondersteunen zich te ontwikkelen en zo hun dromen te verwezenlijken. De oprichters van LiveBuild komen uit Nederland, dus die keuze was vrij voor de hand liggend.

 

We richten ons sinds onze oprichting naast Nederland – na enige kortstondige uitstapjes in Ghana en Oekraïne – bewust op één land. Zo leerden – en leren – we de cultuur zeer goed kennen, bouwden we inmiddels een netwerk op van sterke en betrouwbare lokale partners en kunnen we onze beperkte middelen gericht inzetten. Wij denken zo meer impact te creëren.

 

Met Wie werken we samen?

Emilia en Walters zijn onze twee full time medewerkers in Kameroen. Zij vormen als jonge medewerkers het hart van LiveBuild Kameroen. Daarnaast werken we direct samen met sterke en ervaren Kameroense partners en communities (dorpsgemeenschappen).

 

We werken in het Engelstalige gedeelte van Kameroen (20% van Kameroen). Zo hebben we weinig last van taalbarrières. Wij kunnen hier bovendien als kleine organisatie effectief en veilig werken. Al onze projecten zijn in 1 dag te bereizen (buiten het regenseizoen!), waardoor onze lokale medewerkers en partners de projecten vaak kunnen bezoeken.

 

Wat is Kameroen voor een land?

Kameroen is een land met veel contrasten. Het wordt ‘little Africa’ genoemd, omdat het land alle aspecten van Afrika in zich verenigt. Zowel qua natuur (van woestijn tot regenwoud), qua culturele diversiteit (200 verschillende tribes, elk met eigen taal) en qua geschiedenis (zoals diverse Europese overheersers). Het land telt ruim 20 miljoen inwoners en is qua oppervlakte vergelijkbaar met een land als Spanje. We kunnen uiteraard uren over dit fascinerende land vertellen, maar een blik op Wikipedia werkt ook erg verhelderend.

 

6707014237_434e67e543