Inspiratiereis

Ga met ons mee naar Kameroen

In november organiseren we eenmalig een unieke Inspiratiereis naar Kameroen. De manier om het land te leren kennen én er achter te komen wat ons zo raakt in dit fantastische land!

 

Laat je door ons acht dagen onderdompelen in de lokale cultuur en het dagelijkse leven. Als LiveBuild werken we nu acht jaar in het Engelstalig deel van Kameroen. Iedereen die het land bezoekt komt vol passie en enthousiasme terug. Wij snappen dat maar al te goed.

 

We bezoeken ondernemers en koffieboeren tijdens de start van de oogsttijd in de hooglanden op 1800 meter hoogte. We maken kennis met dorpen die zelfstandig werken aan een eigen watersysteem en ontmoeten samen met lokale partners de mensen achter de lokale waterbedrijven. Op deze pagina lees je alles over de reis en het programma.

 

Programma

Dag 1: Vliegreis – Aankomst in Douala – Diner in hotel met welkomstwoord en bespreking programma.

 

Dag 2: Ontbijten en korte trip naar Buea – Introductie Kameroen en verkennen Buea (marktjes, koffiezaakjes, universiteit).

 

Dag 3: Bezoek aan waterbedrijf, waterbron en watersysteem in Kake II (sociaal ondernemen en burgerinitiatief).

 

Dag 4: Reisdag door de highlands naar het Kumbo koffiegebied langs plantages, dorpjes en steden – Diner in het hotel en ontspannen.

 

Dag 5: Introductie door ‘Pa Maimo’ van de koffie – Bezoek koffieboeren – Koffieverwerking – Lokale koffie proeverij.

 

Dag 6: Cultuur snuiven in de hooglanden. Opties: bezoek paleis, lokale marktjes, wandelen in de highlands, palmwijn barretje.

 

Dag 7: Reisdag naar de hoofdstad Yaounde – bezoek koffiebarretjes – Diner en opfrissen in hotel – Nachtvlucht terug.

 

Dag 8: Aankomst in Nederland vroeg in de ochtend.

 

In het gedetailleerde programma vind je nog meer informatie.

Mocht 8 dagen voor je te kort zijn, Kameroen heeft nog veel meer te bieden, het verlengen van je verblijf is dan ook zeker mogelijk. Geef het bij ons aan en we denken graag met je mee.

 

reisdata en kosten

Maandag 7 november 2016 tot en met zondag 13 november 2016 (aankomst maandagochtend 14 november vroeg in de ochtend). De prijs van de Inspiratiereis naar Kameroen bedraagt € 1795,-.

 

Inbegrepen zijn:

  • Hotelovernachtingen
  • Alle maaltijden, water en fruit
  • Vervoer van en naar het vliegveld
  • Al het lokale vervoer in Kameroen (per privé auto)
  • Informatiemateriaal over Kameroen
  • Alle projectbezoeken, excursies en een taalcursus
  • Rond de klok Kameroense en Nederlandse begeleiding

Niet inbegrepen zijn:

  • Retourvlucht Nederland – Kameroen (700 tot 900 euro)
  • Visum voor Kameroen (90 euro)
  • Eventuele vaccinaties
sociaal ondernemeN

Veel Kameroeners organiseren zelf hun zorg, onderwijs en water vanuit sociaal ondernemerschap. Het ondersteunen van deze dorpen en groepen mensen is de ‘backbone’ van ons werk in Kameroen. Dit doen we concreet door coöperatieve verenigingen te ondersteunen hun waterbedrijf op te zetten voor een duurzame toegang tot drinkwater. Ook werken we binnen de koffiesector aan kansen voor lokale (jonge) ondernemers om bedrijven op te zetten.

 

Manganjo

 

authentiek kameroen

Kameroen is een authentiek land vol verrassingen. Echter, verrassend genoeg heeft de toerist Kameroen nog nauwelijks ontdekt. De bijnaam van Kameroen is ‘Little Africa’, omdat het land een diversiteit  aan aspecten van het continent Afrika verenigt: natuur (van woestijn tot regenwoud), cultuur (200 verschillende stammen, elk met een eigen taal) en geschiedenis (zoals diverse Europese overheersers).

 

Het land telt ruim 20 miljoen inwoners en waar tot voor kort de meeste inwoners afhankelijk waren van agricultuur, vindt er de laatste jaren steeds meer urbanisatie plaats. Door onrust in buurlanden als Nigeria en de Centraal Afrikaanse Republiek en spillovers in de noordelijke grensregio, is Kameroen af en toe negatief in het nieuws. Kameroen zelf is echter een stabiel en veilig land, waar wij al vele jaren met plezier wonen, werken en reizen.

 

Manganjo

 

 

Meer informatie

Aanmelden of meer informatie over deze inspiratiereis?

Mail of bel Tim: tim@livebuild.org / 06-24503305.