Nieuws | In een oogwenk stond er een opslagtank


15 / 03

In een oogwenk stond er een opslagtank

door

Nu willen we met deze titel niet suggereren dat het bouwen van de opslagtank in Lobange over rozen ging. Maar….de eerste stap is gezet, de eerste stap voor het bouwen van het watersysteem. Het afgelopen jaar is er door veel bewoners uit het dorp hard gewerkt aan de afronding van de opslagtank.

 


Ondanks de regen hebben de bewoners van Lobange het voor elkaar weten te krijgen de bouwlocatie gereed te maken voor de mal. Vervolgens werd het cement in de mal gegoten en na een aantal dagen drogen stond daar de opvangtank.

 

De binnen- en buitenwanden van deze opslagtank zijn van pleisterwerk voorzien. Dit is nodig om de tank waterdicht te maken. Voor het afdekken van de tank is er een deksel gemaakt. Deze deksel bestaat uit een stalen constructie die voorkomt dat er vuil en balderen in het water komen.

 

 


Zowel de gemeenschap als de watercommissie zijn trots op de bouw van de tank. Deze gepaste trots is belangrijk voor de hoop en het vertrouwen in het slagen van het project. Dankzij de inzet van de inwoners van Lobange leek het toch of de opslagtank er in een oogwenk stond. Wij gaan ondertussen op zoek naar verdere financiering voor de volgende stappen naar schoon drinkwater in Lobange.

 


Reacties gesloten