Blogs | Even voorstellen – Het Koffielab


10 / 11

Even voorstellen – Het Koffielab

door

 

Een koffer vol koffie

Dik anderhalf jaar geleden namen we na een projectbezoek in Kameroen voor het eerst koffie mee naar Nederland. Een paar kilo koffie in de koffer van Koen, puur om erachter te komen wat de kwaliteit van deze koffie was. Maar vooral om te kijken of er in de koffiebonen net zo’n potentie zat, als de potentie die we zagen in de koffieboeren rondom het dorp Kumbo.

 

Terug in Nederland raakten we na wat zoeken naar een geschikte brander in gesprek met Sebastiaan en Simon van Het Koffielab. Vol enthousiasme brandden zij de allereerste batch…

 

Koffie met potentie

Degelijke kwaliteit, potentie in de boon. Maar ook een mengelmoesje, er zaten namelijk verschillende groottes bij elkaar, wat het voor branden niet makkelijk maakt. Ook zat er hier en daar een error. Wij waren natuurlijk al om toen Sebastiaan en Simon het woord ‘potentie’ lieten vallen. Ja, de koffie bleek goed. Maar beter kan altijd, dus is er werk aan de winkel. Met een goede en degelijke boon als startpunt besloten we samen met het Koffielab aan de slag te gaan. Op advies van hen zijn we in overleg gegaan met het coöperatief in Kameroen om een goede kwaliteitsboon te kunnen branden.  Nu – eén jaar later – zijn de eerste batches van de koffie gebrand en zorgt het Koffielab maandelijks voor vers gebrande koffie van LiveBuild.

 

Het Koffielab

Sebastiaan en Simon begonnen het Koffielab met als doel fantastische koffies te vinden, importeren en te branden. Net zoals wij kopen zij ook direct koffie bij coöperatieven in voor de verkoop aan Utrechtse horeca en consument. Sebastiaan en Simon hebben allebei een koffieverleden, waardoor de link tussen beiden voor samenwerking snel was gelegd. In en rondom Utrecht ging het vervolgens snel waardoor zij besloten de druk wat op te voeren. Elke maandag wordt er nu gebrand.

 

Samen gaan we de komende jaren aan de slag om de koffie – die nu al goed is – nog beter te maken.