Blogs | Er zit nog veel meer in LiveBuild


23 / 11

Er zit nog veel meer in LiveBuild

door

LiveBuild interviewde Steven Swarts, één van onze vrijwilligers, over zijn werk op Mysteryland en de mooie dingen die uit LiveBuild voortkomen.

 

“Ik studeer interieur design aan de Jan des Bouvrie academie in Deventer. Via Joris van Rest ben ik op het pad van LiveBuild geraakt. Op Mysteryland 2015 ben ik op hem afgestapt en heeft hij wat werk van zichzelf laten zien: de Saloon op de camping van het festival, heel vet.

 

LiveBuild vrijwilliger Steven Swarts

 

Omdat ik het zo mooi vindt wat LiveBuild doet, ben ik dit jaar voor LiveBuild aan de slag gegaan op Amsterdam Open Air, samen met Floor Köster. Onze opdracht was de camping aan te kleden en daar een afterparty te organiseren, om voor LiveBuild geld in te zamelen.

 

Dit was natuurlijk wel een kans! Ik heb naar creatieve oplossingen bedacht voor het lichtsysteem en de indeling van de bar. Tijdens het werk merk je meteen wat voor tof team er bij Livebuild werkt en hoe iedereen met elkaar omgaat, dat was gewoon superleuk!

 

Dit was mijn eerste klus voor LiveBuild, direct best een grote klus eigenlijk. Vanuit deze klus is er een bouwteam ontstaan, samen met mijn vrienden. We hebben vervolgens vanuit LiveBuild klussen bij By the Creek en Strafwerk festival kunnen oppakken. Dat waren allemaal kleine projectjes, maar zo heb ik wel connecties met de festivalwereld opgedaan. Je maakt dankzij LiveBuild zoveel connecties en leert in korte tijd veel bedrijven kennen.

 

Niet alleen ik, maar mijn hele vriendengroep wordt nog steeds gebeld als er extra bouwers nodig zijn voor klussen bij bijvoorbeeld DGTL. Dankzij LiveBuild ben ik nog veel meer hele vette dingen gaan doen. LiveBuild biedt mogelijkheden om op creatief vakgebied je kansen te krijgen. Zo heb ik dankzij LiveBuild een kans gekregen om op Mysteryland de koffiebarren te bouwen. Floor Köster en Tim van Groenwoud van LiveBuild kwamen met het idee voor vaste koffiebarren op Mysteryland. Koffiebarren die niet ieder seizoen weggegooid werden, maar hergebruikt kunnen worden. Ik kreeg de vraag: kun je hier een ontwerp voor maken?

 

Koffiebar op Mysteryland

 

Ik heb het ontwerp gemaakt met in mijn achterhoofd: wat is voor LiveBuild belangrijk? Het team bestaat bijna volledig uit vrijwilligers, waarvan de meeste nog nooit een schroefmachine hebben vastgehouden. Conclusie: zo’n koffiebar moest simpel opgebouwd kunnen worden en tegelijkertijd bij LiveBuild passen. Geen hypermodern geval met honderd schroefjes. En de bar moest qua grootte aangepast kunnen worden, zodat de bar ook op een kleiner festival zou kunnen passen. De koffiebar werd een modulair bouwwerk (voor de bouw nitwits onder ons: met uitwisselbare onderdelen) dat ik vervolgens kon uitvoeren. Zo’n kans krijg je niet 1,2,3 en LiveBuild biedt daar wel mogelijkheden voor.

 

Koffiebar op Mysteryland

 

Dankzij LiveBuild heb ik aan meerdere projecten kunnen meewerken en heb ik uiteindelijk stage kunnen lopen bij Wink, een architectenbureau in de evenementenbranche. Het bouwen van de koffiebarren was echt de klap op de vuurpijl, ze waren echt weg van dat concept! Ik loop er nu nog stage maar het idee is dat ik er blijf werken.

 

Ik zie LiveBuild als een club waar je samen werkt en aan iets bouwt. Je doet dat puur omdat je een leuke tijd hebt met z’n allen. En het biedt mensen de kans om zich te ontwikkelen. Ik heb me vooral beziggehouden met het creatieve proces, maar er zit nog veel meer in LiveBuild!”

 


comment