Nieuws | Nieuwe mijlpaal: 31 nieuwe en 57 gerenoveerde toiletten


05 / 04

Nieuwe mijlpaal: 31 nieuwe en 57 gerenoveerde toiletten

door

De inwoners van de dorpen Sanyar en Basse bouwden in een half jaar tijd 31 nieuwe toiletten en renoveerden nog eens 57 toiletten volledig. Dankzij de inzet van de HYSAN soldiers (de ambassadeurs van de hygiene) begrijpen inwoners steeds beter het belang van goede sanitaire voorzieningen. Valentine, onze hygiene-trainer ter plekke vertelde ons het volgende:

 

“The traditional heads (‘Bigkies’) said the program came up at the time when the hygiene and sanitation problem in the communities was becoming devastating. They also acknowledged the fact that HYSAN soldiers have been moving in the communities doing sensitization, like their door to door sensitization and toilet inspection, and sensitization in churches, meeting groups and other outdoor public events.”

 

Community Sanyar & Basse

 

Wat is de rol van LiveBuild hierin? Naast trainingen voor het bouwen en managen van een watersysteem, dragen we bij aan het vergroten van kennis over hygiene en sanitation binnen de communities. De beschikbaarheid van schoon water alleen is namelijk niet voldoende om gedrag te veranderen. Daar is ook kennis en begrip voor nodig. En precies daarom leiden we HYSAN soldiers op in alle communities waar we werken. Met als resultaat gezondere leefomstandigheden.

 


Reacties gesloten